Tutkijat: Mammutit kloonataan nyt takaisin sukupuutosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harvardin yliopiston tutkijat ovat ilmoittaneet olevansa lähellä villamammutin kloonaamista. Heidän mukaansa 4.000 vuotta sitten sukupuuttoon kuollut laji tullaan herättämään henkiin kahden vuoden sisällä.

Professori George Churchin johtaman tiimin tarkoituksena on luoda villamammutin ja aasiannorsun hybridi. Kyseessä olisi käytännössä elefantti joillain mammuttimaisilla piirteillä, kuten pienillä korvilla, ihonalaisella rasvalla ja pitkällä turkilla. Tutkijat käyttävät pohjoisnavan ikiroudasta löytyneistä mammutin ruhoista peräisin olevaa DNA:ta.

Churchin mukaan projektin tavoitteena olisi auttaa sukupuuton partaalla olevaa aasiannorsu selviytymään hengissä. Kaikki eivät kuitenkaan pidä ajatusta mammuttien palauttamisesta ekosysteemiin eettisenä. Manchesterin yliopiston eläintieteen tohtori Matthew Cobb vastustaa ajatusta.

– Mammutti ei ollut ainoastaan sarja geenejä. Se oli sosiaalinen eläin, kuten nykyinen aasiannorsukin. Mitä tapahtuu, kun mammutin ja norsun hybridi syntyy? Kuinka norsut ottavat sen vastaan?, Cobb pohtii The Guardian -sivuston mukaan.