Konemusiikin kulmakivi täytti 25 vuotta – näin Aphex Twinin logo syntyi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eräästä elektronisen musiikin historian merkittävimmistä albumeista täytti juuri 25 vuotta. Aphex Twin julkaisi nimittäin 12. helmikuuta 1992 albuminsa Selected Ambient Works 85-92, jonka myötä myös artistin logo tuli tutuksi elektronisen musiikin harrastajille.

Nyt graafikko Paul Nicholson paljasti miten hän aikoinaan logon suunnitteli. Eräs elektronisen musiikin tunnetuimmista logoista syntyi yksinkertaisesti käsin piirtämällä. Nicholson käytti apunaan viivottimia ja pyöreitä muotoja, kun hän suunnitteli logoa vuoden 1991 loppupuolella. Hän kertoi halunneensa paljastaa logon taustan, koska sen tekemisestä on liikkunut monia virheellisiä väittämiä.

Aphex Twin, eli muusikko Richard David James, on yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista konemusiikin tekijöistä. Hänen yli kahden vuosikymmenen uransa aikana säveltämä musiikki on vaikuttanut runsaasti niin kokeellisen musiikin kuin radioystävällisemmän EDM-musiikin kehitykseen. Hän julkaisi Syro-albuminsa vuonna 2014, ja se oli ensimmäinen uusi albumi 13 vuoteen. Edellinen albumi Drukqs julkaistiin vuonna 2001. Vuonna 2006 julkaistiin kokoelmalevy Chosen Lords.