Haluatko näyttää hyvältä tanssilattialla? Näillä liikkeillä onnistut

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yökerhoissa hyvä musiikki saa juhlatuulella olevat ihmiset suuntaamaan helposti tanssilattialle. Vähän huonompikin musiikki saa tosin monet tanssimaan siinä toivossa, että he löytäisivät sieltä itselleen mukavaa seuraa loppuillaksi.

Nyt tutkijat ovat saaneet selville millaiset tanssiliikkeet näyttävät muiden mielestä viehättävimmiltä. Tutkijat arvioivat 57 miehen ja 143 naisen reaktioita erilaisiin tanssijoihin saadakseen selville miten tanssilattialla liikkuva nainen onnistuu kiinnittämään muiden huomion.

Northumbrian yliopiston tekemässä tutkimuksessa kävi ilmi, että itsevarmasti liikkuva nainen sai sekä miehet että naiset reagoimaan positiivisesti. Ihmiset viehättyivät laajasta lantion liikkeestä ja puolelta toiselle keinumisesta, jonka mukaan jalat liikkuivat eri tahtiin keskenään. Puolelta toiselle liikkuva lantio viesti hedelmällisyydestä ja sen mukana liikkuvat kädet ja jalat hyvistä motorisista taidoista.

Käsien on myös hyvä liikkua musiikin mukana, mikä saa tanssijan näyttämään siltä, että hän tuntee musiikin ja eläytyy siihen. Kiusallinen ja häpeilevän näköinen tanssija oli kaikkein epäviehättävin. Tutkimuksesta kävi ilmi, että naisten ei kannata tanssia jalat yhteen liimautuneina mikäli he haluavat herättää jonkun ihmisen kiinnostuksen tanssilattialla.