Donald Trump romahdutti USA:n matkailun – jätti-irtisanomiset uhkaavat!

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Donald Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi on aiheuttamassa jättimäiset menetykset maan matkailualalle. Alaa edustavan Travel Weekly -lehden mukaan tuoreet tilastot osoittavat, että Trumpin vielä hyvin lyhyellä presidenttikaudella matkailu Yhdysvaltoihin on jo romahtanut.

Matkailu muista maista Yhdysvaltoihin väheni jo presidentin valinnan selvittyä, mutta Trumpin taannoinen maahantulokielto useista muslimimaista pahensi tilannetta entisestään. Saman teki esitys siitä, että ulkomaalaisten tulisi kertoa sosiaalisen median tietonsa maahan tullessaan.

ForwardKeys

Travel Weeklyn julkaisemat ForwardKeysin tilastot perustuvat lentotilastoihin. Niiden mukaan matkailussa on tapahtunut viimevuotiseen verrattuna peräti 6,5 prosentin romahdus. Euroopasta tulevien matkailijoiden määrä väheni peräti 13,6 prosenttia. Lentohakuja tekevän Hopperin mukaan Yhdysvaltoihin kohdistuneiden lentojen haut ovat romahtaneet peräti 17 prosenttia vuoden takaiseen.

– Tilastot osoittavat kiistattomasti, että Donald Trumpin maahantulokielto aiheutti välittömästi merkittävän romahduksen USA:n matkailulle nyt ja tulevaisuudessa. Tämä ei ole lainkaan hyvä uutinen Yhdysvaltojen taloudelle, ForwardKeysin toimitusjohtaja Olivier Jager kertoi.

– Tämä on liiketoimintaa, josta todella moni saa elantonsa. 60 miljardin dollarin matkailuala on Yhdysvaltojen viidenneksi suurin teollisuudenala. Olemme tehneet viime vuosina kovasti töitä, että Yhdysvallat kiinnostaisi matkailukohteena. Nyt olemme huolissamme, että kaikki se on nyt vaarassa, New Yorkin matkailujohtaja Fred Dixon kertoi.

Nämä luvut tarkoittavat miljardien menetyksiä matkailualan tuloissa ja voivat pian tarkoittaa jättimäisiä irtisanomisia koko matkailualalla. Aiemmin Global Business Travel Association -järjestö ilmoitti maahantulokiellon aiheuttaneen 185 miljoonan välittömät menetykset yksin liikematkailussa. Kokonaismenetykset Yhdysvaltojen taloudelle ovat moninkertaiset.

Seitsemään muslimimaahan kohdistunut ja sittemmin jo kumottu kielto on vaikuttanut merkittävästi myös muista maista tuleviin matkailijamääriin, eli heikentänyt Yhdysvaltojen houkuttelevuutta matkailukohteena.