Joka kolmas suomalainen pettää – naiset häpeävät miehiä enemmän

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pettäminen voi olla parisuhteen pelastava käännekohta tai syöksykierteeseen ajava teko. Tilastojen mukaan miehet pettävät enemmän kuin naiset, mutta asiantuntijat arvelevat rouvashenkilöiden muuntelevan totuutta. Tosiasia on, että joka kolmas suomalainen pettää.

Into-kustantamo on julkaissut Facebookissa videon, jolla esitellään kiinnostavia faktoja suomalaisten uskottomuudesta. Pettäminen ei ole tutkimusten mukaan lisääntynyt nykyvuosina, vaikka niistä kerrotaankin aiempaa enemmän julkisesti. Suomalaiset tuomitsevat uskottomuuden entisaikoja tiukemmin ja haluavat panostaa yksiavioisuuteen.

Suomalainen kirjakustantamo Into on julkaissut pettämisestä kertovan Toisen kanssa – tarinoita kolmiodraamoista -teoksen. Kyseessä on suomalaisten pettämistä käsittelevä tietokirja, johon kerätty kymmenien suomalaisten kokemuksia syrjähypyistä ja salasuhteista. Teos on kahden toimittajan, Sanna Raita-ahon ja Tuija Sorjasen kirjoittama.

Tiesitkö, että joka kolmas suomalainen on pettänyt?

Pettämisestä on tullut epätrendikästä, vaikkei sitä lööppien perusteella heti uskoisi. Nämä ja roppakaupalla muita kiinnostavia faktoja löydät juuri ilmestyneestä Toisen kanssa -kirjasta.

Publié par Into sur jeudi 16 février 2017