Näin värjäät kananmunat silkkiliinojen avulla – näyttävä vinkki pääsiäiseksi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vaikka pääsiäiseen on vielä kaksi kuukautta aikaa, on kauppoihin ilmestynyt jo pääsiäismunia ja -koristeita. Osa ihmisistä aloittaa keltaisen juhlan valmistelemisen hyvissä ajoin pääsiäiskoristeita askartelemalla ja valmistamalla.

Pääsiäismunia on maalattu suomalaisperheissä yli sadan vuoden ajan. Nyt Hipsta Mama -Facebook-sivu esittelee helpon konstin pääsiäismunien värjäämiseen. Kananmunien lisäksi tarvitsee värjättyjä silkkitilkkuja, valkoisia kankaanpaloja, kumilenkkejä, sakset, etikkaa sekä kattilallisen vettä.

Leikkaa silkkitilkut 18 x 18 senttimetrin kokoisiksi neliöiksi. Kääri liina kananmunan ympärille ja sido kuminauhalla. Kääri munan päälle sen jälkeen valkoinen kankaanpala ja kiinnitä kumilenkillä. Pane munat kattilaan, peitä vedellä ja lorauta sekaan etikkaa. Keitä 20 minuuttia ja jäähdytä. Kananmuniin jää kaunis kuviointi kankaiden poistamisen jälkeen.

А вот этого способа мы точно не знали! )) The video made by V formi z Alenko KoširFOR ENGLISH instructions click here: https://www.youtube.com/watch?v=hgl1Vwdlom8

Publié par Hipsta Mama sur jeudi 28 avril 2016