Naiset kertovat – tällaista on olla nainen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mediassa puhutaan paljon siitä millaisia paineita naiset kokevat heihin kohdistuvan. Naisilla on erilaisia odotuksia itseään ja muita naisia kohtaa, ja niihin liittyy usein pelkän ulkonäön tai vartalon mallin lisäksi myös ammattiosaaminen ja äitiys.

SoulPancake-kanava julkaisi YouTube-videon, jossa naiset pohtivat sitä millainen naisen tulisi olla ja mistä he kokevat paineita. Naisten mielestä ulkonäkökeskeisyyteen on osaltaan varmasti johtanut se minkälaisista asioista naisia kehutaan. Pikkutytöistä lähtien naisia on kehuttu nätin hymyn, ulkonäön ja kauniiden vaatteiden vuoksi eikä esimerkiksi osaamisen.

Naiset kokevat, että heidän tulee jatkuvasti todistaa heidän ammattitaitonsa muille. Pelkkä tutkinto ja työkokemus eivät vielä riitä vaan monet haluavat käytännössä nähdä, että nainen osaa tehdä oma työnsä hyvin uskoakseen sen ja arvostaakseen naisen työpanosta.