Suomeen Oscar-palkinto! Tommi Saaristoranta mukana palkitussa tiimissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sunnuntaina Hollywoodissa jaettiin jälleen elokuva-alan arvostetuimmat palkinnot, Oscarit. Gaalan lopussa sattunut sekoilu Parhaan elokuvan palkinnon jakamisessa vei huomion muilta gaalaan liittyviltä uutisilta, joista eräs oli poikkeuksellisen hyvä suomalaisille.

Suomalainen Tommi Saaristoranta sai nimittäin Oscar-palkinnon, sillä hän oli mukana tekemässä Parhaiden erikoistehosteiden Oscarilla palkittua Viidakkokirja-elokuvaa ja sen erikoistehosteita Moving Pictures Companyn palveluksessa Lontoossa.

Aivan yksin Saaristoranta ei palkintoa saanut, sillä elokuvassa nähdään kymmenien ihmisten työpanos. Alla Tommi Saaristorantaa kuullaan Basson haastattelussa, jossa hän kertoo muun muassa miten hän tekee töitään ja esimerkiksi nyt palkittua Viidakkokirja-elokuvaa.

– Esimerkiksi joki saattaa olla vaikkapa kymmenestä kuvakulmasta ja hyvässä tapauksessa se muuttuu. Muistaakseni Jungle Bookissa on kimalteleva joki, johon tulee sitten mutavyöry, joka aiheuttaa aikamoista reaktiota. Niitä shotteja riittää monta sataa. Jos menee oikein hyvin, niin kuukaudessa saattaa saada sen sellaiseksi, että se on menossa elokuvaan tai viimeiseen leikkaukseen, Tommi Saaristoranta kertoi elokuvan tekemisestä Bassolle.

Tomi Saaristoranta Basson haastattelussa