Uutuusrobotti pomppii ja tanssii – liikkuu sulavasti kuin parkourissa

Digi · Terhi Piiroinen

Robottien on ennustettu ohittavan ihmiset älykkyydessä vuoteen 2029 mennessä. Olemme uutisoineet muun muassa Yhdysvaltojen armeijalle robotteja rakentavan Boston Dynamics -yhtiön tekeleistä. Nyt esittelyyn nousee ketterästi pyörillä liikkuva Handle.

Epätasaisella maastolla sulavalinjaisesti kulkeva Handle-robotti on luotu haasteellisiin olosuhteisiin. Aikuisen ihmisen kokoinen robotti voi kulkea 14,5 kilometriä tunnissa ja pomppia reilun metrin korkeuteen. Robotti voi kulkea yhdellä latauskerralla noin 24 kilometrin pituisen matkan.

Handle on varustettu sekä sähköisillä että hydraulisilla mekanismeilla. Se on luotu lähinnä tutkimustarkoituksia varten, mutta Boston Dynamics myöntää, että sen pääasiallinen tarkoitus hahmottuu ajan kuluessa. Sitä voisi hyödyntää esimerkiksi varastoissa ja tehtaissa. Tai viihdemaailmassa, koska Handlen meno on mukavaa katseltavaa.