Kahvia tulisi juoda vain tarpeeseen – tutkija paljasti syyn

Lifestyle Ruoka Terveys · Terhi Piiroinen

Kahvi kuuluu suomalaiseen kulttuuriin, ja harva työikäinen pääsee aamulla vauhtiin ilman höyryävän kuumaa kupillista. Boston Collegen tutkijat ovat nyt selvittäneet, milloin olisi paras aika nauttia kunnon sumpit. Se ei välttämättä olekaan heti heräämisen jälkeen.

Frontiers in Psychology -julkaisussa on luettavissa tutkimus, jonka mukaan optimaalinen kahvinjuontiaika on se hetki, jolloin tekee eniten mieli kupillista. Toisin sanoen, ihmisen kannattaa nauttia kahvia tarpeen mukaan. Tämä hetki ei välttämättä ole heti heräämisen jälkeen, koska aivot saattavat takkuilla ja pyytää kofeiinia vasta aamun valjetessa.

Syy on siinä, että vastaheränneenä ei välttämättä tarvitse lisäboostia päivän aloittamista varten. Mikäli haluaa suussasulavasta paahdosta kaiken hyödyn irti, kannattaa sen nauttiminen ajoittaa päivän laiskimpaan hetkeen, kuten ruokatunnin jälkeen. Suomessa juodaan kahvia asukasta kohti eniten maailmassa. Suomalainen juo kahvinsa aamulla, aamupäivällä, päivällä, iltapäivällä ja joskus jopa illalla – sanoivatpa tutkimukset mitä tahansa.

Long weekend starts now. @infatuation_la #COFFEEEEE #EEEEEATS ?: @lastname.ip

A post shared by ☕️ Coffee (@coffee) on