Outo valoilmiö ikuistettiin – onko tämä meteoriitti, lentokone vai ufo?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tasmanian taivaalla nähtiin taannoin erikoinen valoilmiö, jonka alkuperä herätti kysymyksiä sosiaalisessa mediassa. Näyn ikuisti videolle paikallinen Facebook-käyttäjä Lee-Anne Peters.

Peters ja hänene tyttärensä epäilivät näkyä meteoriitiksi sen hohtavan hännän vuoksi. Nainen jakoi videon sosiaalisessa mediassa, minkä seurauksena monet alkoivat kehittelemään omia teorioitaan ilmiöstä. Sen epäiltiin olevan muun muassa avaruusromua tai tulipallo-meteori, ja korkealentoisempien teorioiden mukaan jopa UFO.

ABC News -uutissivuston mukaan kyseessä saattoi olla Uuteen-Seelantiin matkalla ollut Emirates Airbus A380 -matkustajakone. Koneen moottoreista lähtevä ja kylmän ilman vaikutuksesta jäätyvä vesihöyry voivat värjäytyä ilta-auringossa kirkkaan keltaiseksi, minkä ansiosta se näyttää komeetan tai meteoriitin hännältä.

 

A spectacular plane coloured by the rising sun. Hobart, Tasmania, Australia. Spotted here in Sorell just after 6.30am Tuesday 28th Feb 2017.To use this video in a commercial player or in broadcasts, please email licensing@storyful.com

Publié par Lee-Anne Peters sur lundi 27 février 2017