Hernepizza järkyttää verkossa – söisitkö tämän?

Ruoka · Tim Isokivi

Kysymys oikeaoppisista pizzan täytteistä herättää toisinaan kiivastakin keskustelua. Esimerkiksi se, kuuluuko ananas pizzaan, jakaa usein mielipiteitä jyrkästi kahteen eri leiriin.

Nyt verkossa on levinnyt kuva pizzasta, joka on saanut monet järkyttymään. Kyseisen pizzan täytteinä on herneitä ja majoneesia. Monet ilmaisivat kauhunsa epätyypillistä ruokalajia kohtaan Twitter-käyttäjä Fox152:n jaettua sosiaalisessa mediassa kuvan pizzasta.

Vaikka herne pizzassa saattaa kuulostaa epäilyttävältä, on muitakin erikoisia täytevaihtoehtoja nähty ravintoloiden listoilla. Jotkut pizzeriat tarjoavat täytteeksi muun muassa ranskalaisia, mansikkaa, banaania, bearnaise-kastiketta ja lihapullia. Majoneesi on puolestaan suosittu lisuke pizzaan lukuisissa suomalaisissa ravintoloissa, etenkin Oulun seudulla.