Sovellus auttaa erosta yli – luo uskoa tulevaan ja kohottaa mielialaa

Digi Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Rakkauselämän äkillinen päättyminen aiheuttaa masennusta ja ahdistusta, koska stressihormonitasot kasvavat ja mielihyvähormonien tuotanto laskee. Särkyneestä sydämestä voi kuitenkin toipua, mikäli vain ymmärtää pitää huolta itsestään. Nyt apu voi löytyä erotilanteisiin tarkoitetusta puhelinsovelluksesta.

Eron jälkeen ei kannata jäädä yksin. Mikäli ei aina halua rasittaa läheisiään huolilla ja murheilla, voi avuksi ottaa puhelimelle ladattavan erovalmentajan. Mend-niminen sovellus on tarkoitettu tukemaan erosta toipuvaa henkilöä. Applikaation voi ohjelmoida omien tarpeiden mukaan.

Mendin voi ladata iPhonelle. Se tervehtii käyttäjäänsä ja antaa vinkkejä paremman olon saavuttamisessa. Sovellus seuraa käyttäjänsä mielialoja ja seuraa erosta toipumista. Mend luo käyttäjänsä antamien tietojen perusteella päiväkirjamaista selviytymistarinaa. Maksullisen applikaation avulla voi löytää käytännön vinkkejä erosta selviytymisessä ja uuden minän rakentamisessa.