80-luvun jumppavideo naurattaa – videosta inspiraatioita treenaamiseen

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tanssia, kestävyysharjoittelua ja voimailua yhdistävä jazzercise on kehitetty Yhdysvalloissa 60-luvun lopulla. Liikuntamuodon äitinä on Judi Sheppard Misset, jonka fitness-alan yritys vaikuttaa jo 32 maassa. Nyt naisen harjoitusvideoista on julkaistu kooste kasarivuosilta.

Messy Nessy Chic -Facebook-sivu on julkaissut puolentoista minuutin pituisen jumppavideokoosteen Judi Sheppard Missetin vuoden 1982 kuntoiluvideoista. Ylipirteä jumppaohjaaja antaa varmasti treeni-inspiraatioita näin 35 vuotta myöhemmin. Ainakin ne aiheuttavat huvittuneisuutta ja kokeilunhalua.

Kunto-ohjaajan liikehdintä edustaa jazzercisea aidoimmillaan. Kuntoilutavassa yhdistetään tanssia ja jumppaa aerobicin tyyliisesti. Mikäli Judin ohjeita toistaa ääntelyjä myöten, saattavat seinänaapurit kuvitella asunnossa harrastettavan hieman toisenlaista kuntoilumuotoa – sitä mitä harjoitetaan usein vaakatasossa peiton alla.

https://www.facebook.com/messynessychic/videos/1440330859342098/