Aamuinen seksi kuin vitamiinipommi – hyvinvointia koko päivälle

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Aamuseksi on heti heräämisen jälkeen nautittu yhdessäolon hetki, jolloin startataan päivä käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla. Sen lisäksi, että aamuseksiä harrastanut saa kävellä työpaikalleen leveässä hymyssä, edistää hän myös terveyttään parempaan suuntaan. Aamuseksi toimii kuin vitamiinipommi.

Playboyn julkaiseman artikkelin mukaan aamuseksiä harrastetaan eniten sunnuntaisin yhdeksän maissa. Tutkimusten mukaan aamuseksillä on lukuisia terveyshyötyjä. Sen lisäksi, että kehoon vapautuu suunnaton määrä mielihyvähormoneja, antaa ihana sessio oman kullan kanssa mojovaa potkua päivään.

Aamuseksi vahvistaa kehon immuunijärjestelmää ja puolustuskykyä. Toisin sanoen seksin avulla voi suojautua turhanpäiväisiltä vilustumisilta. Miehet ovat yleensä kestävämpiä aamulla suoritetun session aikana, koska vasta nautittu yöuni on ladannut heidän testosteronit korkeimmilleen. Tästä syystä myös miesten seksihalut saattavat olla aamulla tavallista voimakkaammat.

Useiden eri tutkimusten mukaan aamuseksin harrastajat ovat terveempiä ja iloisempia ihmisiä. Edinburghin sairaalassa toteutettiin taannoin tutkimus, jonka mukaan säännöllisesti seksiä harrastavat ihmiset näyttävät jopa 12 vuotta nuoremmilta kuin selibaatissa elävät kanssatoverinsa.