Mark Zuckerberg saa yliopistotutkinnon – 12 vuotta koulun keskeyttämisen jälkeen

Digi · Tim Isokivi

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg lukeutuu maailman tunnetuimpiin yliopisto-opintonsa keskeyttäneisiin ihmisiin. Mies jätti 12 vuotta sitten opintonsa kesken Harvardin yliopistossa keskittyäkseen tuolloin vielä alkutekijöissä olleen yhteisöpalvelun kehittämiseen.

Nyt Zuckerberg on kuitenkin saamassa paperit Harvardista, eikä hänen tarvitse viettää sen eteen sekuntiakaan luennoilla. Miehelle tullaan nimittäin myöntämään yliopiston kunniatutkinto. Zuckerberg tulee Harvard Gazette -lehden mukaan saamaan tutkinnon pitäessään aloituspuhetta Harvardin uusille opiskelijoille.

Facebook-toimitusjohtaja ei ole ainoa Harvardin keskeyttänyt miljardööri, joka on saanut yliopistosta kunniatutkinnon vuosia koulun lopettamisen jälkeen. Kymmenen vuotta sitten Bill Gates piti niin ikään puheen Harvardin aloittaneille opiskelijoille, ja ansaitsi näin ollen tutkintonsa yliopistosta.