Mies tekeytyi Justin Bieberiksi netissä – käytti lapsia hyväksi 10 vuoden ajan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Australialaiselle Queenslandin teknillisen yliopiston lakiopettajalle on luettu yli 900 syytettä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 42-vuotias mies oli tekeytynyt netissä poptähti Justin Bieberiksi. Hyväuskoiset fanit olivat lähettäneet miehelle muun muassa alastonkuvia.

Australialainen Gordon Douglas Chalmers oli esittänyt parikymppistä poptähti Justin Bieberiä Facebookissa ja Skypessä vuodesta 2007 alkaen. Mies oli huijannut valeprofiilinsa avulla tyttöjä ympäri maailmaa. Lopulta Saksan, Yhdysvaltojen ja Australian poliisiviranomaiset pääsivät pedofiilin jäljille yhteistyön avulla.

Queenslandissa asuneen Chalmersin kotiratsian yhteydessä takavarikoidulta tietokoneelta löytyi runsaasti kuvamateriaalia todisteeksi lasten hyväksikäytöstä. Miestä vastaan on nostettu 931 syytettä, News.com.au-sivusto uutisoi.