Mies ylitti Atlantin suppaamalla – matka kesti 93 vuorokautta

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eteläafrikkalanen mies on noussut otsikoihin ensimmäisenä ihmisenä, joka on ylittänyt Atlantin valtameren SUP-laudalla. 42-vuotiaan Chris Bertishin 6.500 metrin matka kesti yhteensä 93 vuorokautta.

Bertish aloitti matkansa Marokon Agadirista ja saapui taannoin Karibianmerellä sijaitsevalle Antiguan saarelle. Reissu taittui mittatilaustyönä tehdyllä kuusimetrisellä SUP-laudalla. Laudassa oli muun muassa pieni hytti nukkumista varten, GPS-järjestelmä, autopilotti ja aurinkokennot.

Lautta oli varustettu myös pelastusveneellä, soihduilla ja ensiapulaukulla. Myrskyjen iskiessä Bertish vakautti laudan ankkurien avulla. Suurimpia haasteita miehelle aiheuttivat SUP the Mag -lehden mukaan laiteviat, kovat tuulet, hait ja yksinäisyys.

Chris Bertish on harrastanut suppailun lisäksi surffaamista ja merenkäyntiä. Mies voitti arvostetun Mavericks-surffikilpailun Kaliforniassa vuonna 2010.

 

https://www.instagram.com/p/BRbAtJlFxvK/