Kuntosaliharjoittelun kaksi kulmakiveä – nämä kannattaa muistaa

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni kuntosalilla jo vuosia käynyt on voinut kehittää itselleen rutiinin sen suhteen millaisia treenejä salilla tekee. Omaa kuntosaliohjelmaa ja tekemistä kannattaa kuitenkin toisinaan päivittää, että kehitys jatkuu nousujohteisena eikä lopu siihen, että treenaajasta tulee salilla mukavuudenhaluinen.

Elite Daily -lehden mukaan yksi kuntosaliharjoittelun kulmakivistä on se, että omaan treeniin lisää sopivasti vaihtelua. Lämmittelyä ei kannata aina tehdä esimerkiksi juoksemalla juoksumatolla pitkiä aikoja vaan sen sijaan voi mennä vaikka jollekin ryhmäliikuntatunnille.

Omaa lihaskuntoharjoittelua kannattaa myös muuttaa välillä niin, että tekee pidempiä sarjoja pienillä painoilla ja välillä lyhyempiä sarjoja niin raskailla painoilla kuin suinkin jaksaa.

Toinen kuntosaliharjoittelun kulmakivistä on se, että henkilö muistaa tekevänsä kaiken oman itsensä hyväksi. Ihmiset voivat välillä tehdä treenin kevyemmin vain sen vuoksi, että heistä tuntuu, että joku katsoo heitä, mistä johtuen he eivät kehtaa viedä suoritustaan äärirajoille saakka. Kun henkilö ymmärtää tekevänsä parhaansa vain oman itsensä vuoksi, kuntosalilla käymisestä alkaa saamaan enemmän hyötyä irti.