Teini voitti yli miljoonan lotossa – raha teki onnettomaksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Teini-ikäistä Jane Parkia potkaisi onni, sillä hän voitti lotossa 1,4 miljoonaa euroa ollessaan 17-vuotias. Edinburghissa asusteleva Park on Britannian nuorin lottovoittaja eikä vielä voittaessaan tiennyt, että suuri rahasumma tulisi lopulta tekemään hänet onnettomaksi.

Jane Parkin vanhemmat kehottivat lasta tuhlaamaan rahoja aluksi kaikkeen sellaiseen, jota tyttö oli aina halunnut ostaa, mutta vanhemmilla ei ollut varaa tarjota. Park osti silikonirinnat, kolme autoa, merkkilaukkuja ja -kenkiä ja kalliita lomamatkoja.

Tällä hetkellä 21-vuotias Jane Park kertoi This Morning -keskusteluohjelmassa, että rahat tekivät hänestä kuitenkin lopulta onnettoman. Hän menetti ystäviään ja makoili lopulta vain kaikki päivät kotona yksin huoneessaan. Nykyään hänellä on ystäviä, jotka haluavat ensisijaisesti itse maksaa ostoksensa ja häpeilevät Parkin tarjoamista.

Parkin mielestä nuorille lottovoittajille tulisi olla neuvonantajia, jotka auttaisivat rahojen sijoittamisessa ja käyttämisessä. Parkin mukaan nuorella ei tulisi olla niin suurta summaa käytettävänään juuri siihen aikaan, kun hänen tulisi tehdä tärkeitä uravalintoja opiskelemisen ja tulevaisuuden suhteen. Naisen mielestä lasten ei tulisi edes saada ostaa lottokuponkeja, koska he eivät saa mennä kasinoillekaan vielä tai pelata muita rahapelejä.