Asiantuntija: Päiväunet auttavat laihduttamisessa!

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Päiväunien ottaminen parantaa tutkitusti muistia ja luovuutta. Päiväunet myös piristävät uuvuttavan päivän keskellä kunhan ne pystyy pitämään kohtuullisissa mitoissa. Nyt kirjailija ja terveyden ammattilainen Jon Gabriel on kertonut, että päiväunilla on myös iso merkitys painonpudotuksessa.

Gabriel Method -kirjan kirjoittanut Jon Gabriel on kertonut uudella videollaan miksi päiväunet auttavat ihmisiä laihduttamaan. Treenaaminen ja terveellisesti syöminen ovat luonnollisesti suuressa roolissa laihduttamisen onnistumisessa. Gabriel kuitenkin painottaa sitä, että monien keho pitää rasvastaan kiinni stressin ja uupumuksen vuoksi.

Pitkän työpäivän jälkeen ihmiset ovat yleensä iltapäivällä stressaantuneita ja väsyneitä, jolloin keho alkaa himoitsemaan roskaruokaa. Päiväunet auttavat kuitenkin ihmistä rentoutumaan ja lievittämään stressiä kesken päivän, minkä lisäksi ne antavat loppupäiväksi lisää energiaa.

Miehen mukaan päiväunet kannattaa ajoittaa oman uupumuksen ollessa suurimmillaan. Tämä aika on ihmisillä yleensä iltapäivällä kahden ja puoli viiden välissä. Päiväuniin ei aina tarvita sänkyä vaan silmien sulkeminen esimerkiksi puiston penkillä tai autossa parkkipaikalla ajaa saman asian, ja jo viidestä kymmeneen minuuttia riittää laukaisemaan stressin ja antamaan lisää energiaa. Pelkkä nukahtaminen siis jo riittää eikä unessa kannatakaan olla 20 minuuttia pidempään parhaan lopputuloksen saamiseksi.