Tee nämä 5 asiaa ennen nukkumaanmenoa

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tiukka työviikko tai tuleva raskas päivä saattavat alkaa ahdistamaan jo ennen kuin se on edes alkanut. Omaa työstressiään pystyy kuitenkin alentamaan jo edellisenä päivänä. Elite Daily -sivusto julkaisi viisi hyvää vinkkiä, joiden avulla voit saada seuraavasta työpäivästä tuotteliaamman ja paremman.

1. Suunnittele

Helppo tapa aloittaa aamu tehokkaasti on valikoida seuraavan päivän työvaatteet jo edellisenä iltana. Aamut ovat monille kiireisiä, minkä vuoksi vaatteiden valitseminen edellisenä iltana rauhallisesti auttaa seuraavaa aamua jo huomattavasti.

2. Venyttele

Venyttele ja harjoita muutamaa rentouttavaa ja rauhallista joogaliikettä ennen nukkumaan menemistä. Venytteleminen poistaa sekä henkistä että fyysistä rasitusta kehosta.

3. Lue

Lue hyvää kirjaa ennen nukahtamista. Tutkimusten mukaan mielenkiintoisten fiktiivisten tarinoiden lukeminen lisää ihmisten omaa luovuutta.

4. Kirjoita päiväkirjaa

Kirjoita päiväkirjaan joka ilta pieniä asioita, joista olet ollut sinä päivänä kiitollinen. Kiitollisuuspäiväkirjaa kirjoittavat saavat tutkitusti paremmin nukuttua, stressaavat vähemmän ja ovat tunnepuoleltaan lahjakkaampia kuin muut.

5. Pysy aikataulussa

Pidä nukkumaanmenoajasta ja iltarutiinin säänöllisyydestä kiinni. Parhain lopputulos näkyy jaksamisessa silloin kun samaa nukkumaanmeno- ja heräämisaikaa noudatetaan myös viikonloppuisin ja vapaapäivinä.