Chuck Berry levytti juuri ennen kuolemaansa – single jo kuunneltavissa!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rock ’n’ roll -musiikin tärkeimpiin hahmoihin lukeutunut Chuck Berry menehtyi 18. maaliskuuta. 90-vuotiaana kuollut mies työskenteli musiikin parissa viime hetkiinsä saakka, ja häneltä tullaan kuulemaan vielä julkaisematonta materiaalia.

Chuck Berryn levy-yhtiö Dualtone on paljastanut julkaisevansa muusikkolegendan viimeiseksi jääneen Chuck-albumin 16. kesäkuuta. Kymmenen kappaletta sisältävä levy on miehen ensimmäinen täysin uusi pitkäsoitto sitten vuonna 1979 julkaistun Rock It -albumin.

Levyllä ovat mukana myös tähden poika Charles Berry Jr. Ja tytär Ingrid Berry. Albumin saadaan ennakkomaistiaista Big Boys -nimisen, Youtubessa julkaistun singlen voimin.

1950-luvulla uransa aloittanutta Berryä on kutsuttu rock ’n’ roll -musiikin pioneeriksi. Miehen tunnetuimpiin hitteihin kuuluvat Johnny B. Goode, Roll Over Beethoven ja Rock and Roll Music.