Syömishäiriöstä toipuneet vastasivat – näitä kysymyksiä ei kehdata kysyä

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Syömishäiriö on yksi sellaisista sairauksista, jotka ovat puheenaiheina arkoja. Syömishäiriötä, sen oireita ja siihen johtaneita syitä ei ole aina helppoa ymmärtää. Nyt viisi syömishäiriöstä toipuvaa henkilöä päätti istua alas ja vastata anonyymisti lähetettyihin kysymyksiin, joita heiltä ei yleensä kehdattaisi kysyä kasvotusten.

Syömishäiriöstä toipuvat selittivät heti aluksi, että sairaus voi johtua ulkoäköpaineista tai sitten jostain aivan muusta, joka johtaa haluun kontrolloida syömistään helpottaakseen omaa oloa. He myös selventävät, että syömishäiriö ilmenee monissa eri muodoissa, ja se ei aina johda ihmisen laihtumiseen.

Syömishäiriö on mielisairaus, joka ei parane vain käytöstä muuttamalla. Sen vuoksi syömishäiriö ei siis parane syömällä, koska syömiseen vaikuttaneessa sairaudessa on kyse ihmisen mielestä. Syömishäiriöstä toipuminen oli jokaisen kohdalla hyvin pitkä taival ja vielä toivuttuaankin pieni sisäinen ääni yrittää vaikuttaa aina siihen mitä ja milloin he syövät, mutta he ovat ajan kanssa tottuneet olemaan huomioimatta ääntä.