Onnellisten parien salaisuudet – 8 vinkkiä parempaan suhteeseen

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Sen Oikean löytyminen saattaa olla sattumasta, planeettojen asennosta tai kohtalon kiemuroista kiinni. Aidon rakkauden tunnistaa helposti siitä, että hänen lähellään on miellyttävä ja luonnollinen olo. Onnelliset parisuhteet eivät vaadi vippaskonsteja onnistuakseen – tärkeintä on aito välittäminen ja läsnäolo.

PureWow-julkaisun rakkausasiantuntijat ovat nyt listanneet kahdeksan asiaa, jotka ovat tyypillisiä onnellisille pariskunnille. Jokaisessa parisuhteesa on kompastuskiviä ja karikoita, mutta muutama yksinkertainen asia nostaa liiton suorastaan eteeriselle tasolle.

Pariskunnan osapuolet ovat parhaimmillaan samanvertaisia kumppaneita, jotka välittävät ja kuuntelevat. Kun he ovat yhdessä, he ovat myös läsnä. He keskustelevat, kyselevät ja kertovat asioistaan. Yksi onnellisuuden salaisuus on se, että he eivät kuitenkaan vietä kaikkea aikaansa nenät vastakkain. Parisuhteen muodostaa kaksi itsenäistä ihmistä, jotka tarvitsevat myös ikiomia hetkiä.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että molemmilla suhteen osapuolilla on omia kavereita ja ajanviettotapoja. Silti he osaavat asettua kumppanin asemaan ja ymmärtää toisen osapuolen näkemyksiä ja tilanteita. Yksi tärkein parisuhteen kulmakivistä on kunnioittaminen. Onnelliset parit eivät ole onnellisia pelkästään rakkauden voimalla, he tuntevat olonsa myös arvostetuksi ja tärkeäksi.

Jokaisella ihmisellä on oma tapansa osoittaa rakkautta. Onnellisissa parisuhteissa ei ole tiettyä sääntöä, kuinka rakkautta tulisi näyttää. Tärkeintä on, että molemmat osapuolet osaavat lukea toistensa signaaleja ja hellyydenosoituksia. Parisuhde vaatii kompromisseja, mutta myös uhrauksia. Suhteessa molempien on joustettava tarpeen vaatiessa. Ikionnelliset parit hitsautuvat yhteen omilla säännöillään ja tavoillaan.