Suurin säilynyt dinosauruksen jalanjälki löydettiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon 65 miljoonaa vuotta sitten, löydetään niiden jalanjälkiä edelleen toisinaan eri puolilta maailmaa. Yksi tällaisista paikoista on Australian Jurassic Parkiksi kutsuttu Dampierin niemimaa.

Nyt alueelta on löydetty tähän asti suurin säilynyt dinosauruksen jalanjälki. Pitkäkaulaiselle sauropodille kuulunut jälki on peräti 1,75 metriä pitkä. Aikaisempi ennätys on kuulunut Boliviasta viime kesänä löydetylle, 1,15 metriä pitkälle petodinosauruksen jalanjäljelle.

Queenslandin yliopiston mukaan Dampierin niemimaalta on löydetty yhteensä 21 erilaisen dinosauruksen jättämiä jälkiä. Joukossa on niin petodinosaurusten, pitkäkaulaisten kasvissyöjien kuin kahdella jalalla liikkuneiden ornithopodienkin jalanjälkiä. Niemimaan ilmaston ansiosta hyvin säilyneet painaumat ovat peräisin noin 127-140 miljoonan vuoden takaa.