Hämähäkit voisivat syödä maailman kaikki ihmiset vuodessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuore analyysi paljastaa tietoa, joka on omiaan aiheuttamaan painajaisia hämähäkkikammosta kärsiville. Maapallolla on hämähäkkejä niin runsaasti, että ne voisivat ainakin teoriassa halutessaan syödä koko ihmiskunnan vain vuoden sisällä.

Biologit Martin Nyffeler ja Klaus Birkhofer arvioivat kaikkien maailman hämähäkkien painavan yhteensä 25 miljoonaa tonnia. Ne syövät vuoden aikana yhteensä noin 400-800 miljoonan tonnin edestä ravintoa. Vastaavasti ihmiskunta syö vuoden aikana noin 400 miljoonan tonnin edestä lihaa.

Maapallon aikuisten ihmisten biomassan arvioidaan painavan 287 miljoonaa tonnia. Mikäli hämähäkit päättäisivät siis yhtäkkiä alkaa käyttämään ravinnokseen ihmisiä, voisimme Washington Post -lehden mukaan päätyä niiden suihin vain vuoden sisällä.

Onneksemme hämähäkit syövät pääasiassa muita ötököitä, mukaan lukien ihmisille harmia aiheuttavia hyttysiä, kärpäsiä ja tuholaishyönteisiä. Nyffelerin ja Birkhoferin The Science of Nature -julkaisussa julkaistut arviot perustuvat siihen, kuinka paljon hämähäkkejä elää keskimäärin yhden neliömetrin alueella ja kuinka paljon erikokoiset hämähäkit käyttävät vuodessa ravintoa.