Uskaltaisitko maistaa palavaa katuherkkua? Suupala ilmiliekeissä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Intian pääkaupunki New Delhissä on Pradhuman Shuklan perheyritys. Kadun varrella seisova paan-koju on palvellut asiakkaitaan 20 vuoden ajan. Nyt yrittäjä on jalostanut perinteisen intialaisherkun uudenlaiseen muotoon.

Paan on betel-palmun lehdestä tehty piristävä ruoka-annos. Lehteen kääritään esimerkiksi pähkinöitä ja sitä pureskellaan suussa ennen pois sylkemistä. Pradhumanin perhe on sytyttänyt suupalan palamaan.

Barcroft TV:n insertissä nähdään, kuinka palavat paan-herkut tungetaan nopeasti asiakkaiden suuhun. Perheen paan-kojusta on tullut paikallinen nähtävyys. Erikoisherkun avulla parannetaan muun muassa suun ja nielun sairauksia.