Someraivo repesi: 55 euroa 12 vesipullosta myrskyn runtelemassa Australiassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Australian koillisrannikolle iskenyt voimakas Debbie-myrsky on saanut aikaan pahoja tulvia Queenslandin alueella. Myrsky on rajuin alueella vuosikymmeniin, ja sen vuoksi muun muassa ruoan ja veden kysyntä on räjähtänyt. Samalla ainakin yksi kauppaketju on ryhtynyt rahastamaan ihmisten hädällä.

Target-kauppaketju on nyt joutunut someraivon kohteeksi, sillä Bowenissa sijaitseva myymälä myy 24 kappaletta kuuden desilitran vesipulloa sisältävää pakettia 72 Australian dollarilla, eli noin 55 eurolla. Alueella ei ole saatavissa lainkaan vesijohtovettä, joten ihmiset ovat joutuneet hankkimaan kaiken käyttövetensä pulloissa.

Someraivo sai alkunsa, kun Natalie Maher julkaisi kuvan paikallisesta kaupasta Facebookissa. Hän kertoi ensin luulleensa, että hinta oli inhimillinen virhe, mutta henkilökunta kuitenkin vahvisti sen pitävän paikkansa. Maher ja tuhannet muut ovat pitäneet Targetin toimintaa vastenmielisenä.

Target kertoi Daily Mail Australia -lehdelle, että kolmen dollarin hinta yhdestä pullosta on sen normaali hinta. Kohun noustua Target kertoi laskeneensa hinnan yhteen dollariin pullolta.