Tutkimus vahvisti: Kissat rakastavat ihmisiä enemmän kuin ruokaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yleisen uskomuksen mukaan kissat ovat melko itsenäisiä lemmikkejä, jotka saattavat oman kotitalon sijaan alkaa vierailemaan naapurissa mikäli naapuri antaa kissalle parempia herkkuja. Nyt uusi tutkimus on kuitenkin todistanut, että kissat tarvitsevatkin ihmisiltä enemmän hellyyttä kuin moni luuli.

Motherboard-sivusto kertoo Oregonin yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin yhteensä 50 kissan käytöstä. Kissat eristettiin muutaman tunnin ajaksi ihmisistä, leluistaan ja ruoasta. Sen jälkeen tutkijat halusivat selvittää mitä kissat kaipasivat muutaman tunnin jälkeen eniten.

Tutkijat antoivat kissoille uudestaan mahdollisuuden mennä joko ihmisen, ruokakipponsa tai lelujen luo. Tutkimuksesta kävi ilmi, että vain 37 prosenttia kissoista hakeutui ensimmäisenä ruokakipponsa luo. Yli puolet kissoista suuntasi heti ihmisen lähelle hakemaan hellyyttä ja rapsutuksia.