Oletko huonossa parisuhteessa? Nämä merkit paljastavat

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä on parisuhteessa pelkästään siksi, että heidän ei tarvitsisi olla yksin. Tällöin saattaa tyytyä hieman heikkolaatuisempaankin yhdessäoloon, jossa ei ole läheisyyttä ja suuria tunteita. Vaikka rakkaus ei aina ole suurimman aallonharjalla ratsastamista, tulisi liiton olla perustasoltaan onnellinen.

Psykologi Nikki Martinez on nyt listannut Bustlelle 11 merkkiä, joista tietää parisuhteensa olevan heikolla tasolla. Osa ihmisistä ei tee elettäkään suhdettaan paraantaakseen, vaan katsovat vierestä kun liitto ajautuu pikkuhiljaa yhä suurempaan syöksykierteeseen.

Kun kumppanukset viettävät enemmän aikaa erillään kuin yhdessä, on parisuhteessa liikaa etäisyyttä. Joissakin suhteessa osapuolet saattavat asua saman katon alla, mutta toinen kuluttaa aikaansa esimerkiksi autotallissa ja toinen television ääressä. Sama pätee suunnitelmiin ja menoihin. He viettävät vapaa-aikaansa mielummin muiden kuin oman kumppanin seurassa.

Pussailu ja halailu kuuluvat parisuhteeseen. Mikäli yhdessäoloa leimaa hellyyden puute, on kumppanusten tunteet todennäköisesti laimentuneet. Heikkopohjaisessa parisuhteessa ei jutella tai kysellä toisen osapuolen kuulumisia. He pohtivat jatkuvasti, näyttäisikö joku toinen henkilö paremmalta heidän rinnallaan.

Osa pariskunnista noudattaa sääntöä, että kotona ei näprätä puhelimia yhdessäolon aikana. Huonossa parisuhteessa jätetään kumppani täysin vaille huomiota. Toisen mielipiteitä ei kuunnella tai suoda niille edes ajatuksia. Sekin aika tuijotetaan oman puhelimen näyttöä.

Rakentava riitely kuuluu parisuhteeseen, mutta jos osapuolia ei kiinnosta edes kinastella, voidaan suhde tuomita lopulliseen kuolemaan. Kun toisen tekemiset eivät nappaa piirun vertaa ja on valmis aloittamaan uuden suhteen, voi vanhan parisuhteen lopettaa yhteisen hyvän nimissä. Jokaisella on oikeus aitoon onneen.