Tässä se on! Tulevaisuuden lentävä auto on suuri UAV-kopteri

Lux Matkailu Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Tulevaisuuden kulkuvälineeksi on ennustettu jo vuosikymmenien ajan lentäviä autoja, ja viime vuosina siihen käyttöön on kehitetty useita konsepteja. Yksi tuoreimmista on italialaisyhtiön esittelemä Jet Capsule, joka on kuin suurikokoinen UAV-kopteri.

Kaksipaikkainen lentolaite voisi hyvin olla peräisin tieteiselokuvasta, mutta todellisuudessa se on Pierpaolo Lazzarinin suunnittelema projekti. Tällä hetkellä Lazzarini hakee hankkeen toteutukseen rahoitusta.

Valmistuessaan Jet Capsule voi lennättää kaksi ihmistä helikopterin lailla paikasta toiseen noin 170 kilometrin tuntonopeudella. Laitteen akut kestävät noin 70 minuutin lennon ajan. Hätätilanteessa laitteen keskiosa irrotetaan ja se putoaa maahan turvallisesti suuren hätälaskuvarjon avulla.

Splash, Jet Capsule
Splash, Jet Capsule
Splash, Jet Capsule
Splash, Jet Capsule