NASA esittää auringonpimennyksen suorana lähetyksenä 30 kilometristä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Seuraavaa täydellistä auringonpimennystä päästään ihastelemaan 21. elokuuta. Pimennystä ei valitettavasti nähdä Suomen taivaalla, mutta sitä on mahdollista seurata reaaliajassa toisella tavalla.

NASA aikoo esittää elokuussa tapahtuvan täydellisen auringonpimennyksen suorana lähetyksenä Stream-videopalvelussa. Pimennys kuvataan yli 3.000 metrin korkeudessa lentäviin kuumailmapalloihin kiinnitettävillä kameroilla.

Kyseessä tulee olemaan ensimmäinen auringonpimennys, joka kuvataan yläilmoissa leijuvilla kameroilla ja esitetään suorana lähetyksenä verkossa. Mashable-sivuston mukaan ilmapalloja lähetetään lentoon eri kohdista pimennyksen reittiä, jotta näkyä päästään ihastelemaan varmasti parhaalla mahdollisella tavalla.