11-vuotiaasta kapellimestari – johti 75 soittajan orkesteria!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian Nottinghamissa asuva Matthew Smith on noussut otsikoihin todellisena nuorena lupauksena klassisen musiikin piirissä. Vasta 11-vuotias poika toimii kapellimestarina kokonaiselle sinfoniaorkesterille.

Matthew on yksi nuorimmista, ellei jopa nuorin 75-henkisen orkesterin kapellimestarin virkaa koskaan toimittaneista. Hän johti Nottinghamin sinfoniaorkesteria sunnuntaina 2. Huhtikuuta järjestetyssä hyväntekeväisyystapahtumassa. Esitystä katsomassa oli satoja ihmisiä.

Orkesteri esitti nuoren kapellimestarin johdolla Johann Strauss nuoremman Lepakko-operettia. Viulua, rumpuja ja kitaraa soittava Matthew kuuli yhdeksänminuuttisen operettin ensimmäistä kertaa ollessaan seitsenvuotias. Nottingham Post -lehden mukaan hän halusi kokeilla kapellimestarina toimimista nähtyään videon, jossa toinen lapsi johtaa Lepakkoa soittavaa kamariorkesteria.