Harrison Ford oli aiheuttaa lento-onnettomuuden – ei saanut rangaistusta!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Harrison Ford oli taannoin joutua vakavaan lento-onnettomuuteen Kaliforniassa. Näyttelijä laskeutui pienkoneellaan kiitoradan sijaan rullaustielle, ja lensi vaarallisen läheltä kentällä ollutta matkustajakonetta.

Mokan epäiltiin johtavan näyttelijän lentolupakirjan hyllyttämiseen. Nyt tähden asianajaja Stephen Hofer on kuitenkin todennut, ettei Yhdysvaltojen ilmailuhallinto rankaise Fordia tapauksesta. Mies saa pitää lentolupansa, eikä hänelle tulla langettamaan edes sakkoja.

– Ilmailuhallinto tutki tapauksen perinpohjaisesti muun muassa haastatellen Fordia asian tiimoilta. He päättelivät, ettei toimenpiteisiin tarvittu ryhtyä, Hofer kirjoitti The Guardian -lehden mukaan.

Näyttelijä teki yhteistyötä tutkijoiden kanssa tapauksen selvittämiseksi. Asianajajan mukaan Harrison Fordilla on ollut lentolupakirja 20 vuoden ajan, ja hänelle on karttunut kokemusta lentämisestä yli 5.000 tunnin ajalta.