Nämä lounaat ikäännyttävät ihoa ja lisäävät aknea

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naiset käyttävät ihonhoitoon satoja euroja, mutta ihotautilääkärin mukaan moni kuitenkin tekee negatiivisia asioita iholleen tietämättään joka päivä omilla lounasvalinnoillaan. Nyt asiantuntija Yannis Alexandrides on kertonut, että ihon kannalta pahimmat lounasvalinnat ovat jogurtti, voileivät ja banaanit.

Voileipien sisältämä jauhoista tuleva gluteeni saa kasvot keräämään nestettä ja turpoamaan. Sen lisäksi gluteeni voi aiheuttaa kasvojen ihoon pigmenttihäiriöitä ja lisätä ihon punoitusta. Jogurtti sen sijaan rasvoittaa ihoa ja aiheuttaa tulehduksia, joiden vuoksi paljon jogurttia syövien ihmisten iho on usein taipuvaisempi akneen ja ihon epäpuhtauksiin.

Ihoasiantuntija Nataliya Robinson kertoi Daily Mail -lehden mukaan, että yksi huonoimmista lounasvaihtoehdoista on suosittu välipala banaani. Banaanin sisältämä runsas sokeri tarttuu verenkierron mukana ihon proteiineihin, mikä tekee ihosta heikon, velton ja aiheuttaa ennenaikaista ihon vanhenemista.