Kanye Westin Life of Pablo teki historiaa – myi platinaa striimauksella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanye West on saanut kahdeksannen platinalevynsä The Life of Pablo -albumillaan. Merkkipaalu saavutti platinarajan pelkästään nettikuunteluiden, eli striimauksen perusteella. Albumia on striimattu kolme miljardia kertaa maailmanlaajuisesti.

Noin 1,5 miljardia striimausta on suoritettu pelkästään Yhdysvalloissa. Life of Pablo -albumi teki historiaa jo heti ilmestymisensä jälkeen, kun se saavutti Billboard-listan ykkössijan ensimmäisenä vain nettikuunteluun julkaistuna albumina. Nyt Recording Industry Association of America on myöntänyt levylle platinaa.

Räppäri Kanye Westin viimeisimmän albumin kansitaide on sai nopeasti murskakritiikkiä ilmestymisen jälkeen. Se vaikutti monen mielestä turhan tekotaiteelliselta. Kanye Westin viimeisin albumi tunnettiin kaksi päivää ennen julkaisemista nimellä Waves ja vuotta aiemmin nimellä SWISH. Kyseessä on hänen seitsemäs sooloalbuminsa.