Tutkimus: Koirat tekevät omistajistaan parempia ihmisiä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

11. huhtikuuta vietettiin kansainvälistä lemmikkien päivää, minkä kunniaksi BarkBox julkaisi uuden koiriin ja koirien omistajiin liittyvän tutkimuksensa tulokset. Sivuston suorittamasta tutkimuksesta kävi ilmi, että omistajan onnellisuuden lisäämisen lisäksi koirat tekevät omistajistaan myös parempia ihmisiä.

93 prosenttia koiran omistajista osasi kertoa vähintään yhden asian, minkä vuoksi heidän koiransa on tehnyt heistä parempia ihmisiä. Lemmikkien myötä ihmiset liikkuivat enemmän, olivat vastuuntuntoisempia, omasta mielestään hyväkäytöksisempiä ja myös henkisesti tasapainoisempia ihmisiä.

70 prosenttia vastanneista kertoi, että he heräävät aamuisin helpommin koiran vuoksi. Ihmiset kertoivat tekevänsä myös terveellisempiä valintoja elämässään koiran ansiosta. Kyselyyn vastanneista noin puolet oli myös sitä mieltä, että heidän koiransa teki heistä kärsivällisempiä, vastuullisempia ja rakastavampia.