NASA teki merkittävän löydön – Saturnuksen kuussa voi olla elämää!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA paljasti taannoin löytäneensä ulkoavaruudesta peräti seitsemän uutta planeettaa, joissa voi olla elämää. Kolme niistä on maapallon kaltaisia ja niissä voi olla vettä nestemäisessä muodossa. Hetki sitten NASA paljasti tuoreimman tieteellisen löydöksensä.

NASA, Enceladus

Suorassa tiedotustilaisuudessa avaruustiedemiehet paljastivat, että Saturnuksen Enceladus-kuusta on löytynyt merkkejä elämästä. Saturnusta vuodesta 2004 saakka tutkineen Cassini-luotaimen tekemien havaintojen mukaan Enceladus-kuusta irtoaa vetymolekyylejä. Vetyä ilmestyy kuun jäisen pinnan läpi ajoittain, kun jääpeitteeseen murtuu aukkoja.

Tutkijoiden mukaan vetymolekyylien ilmestyminen kuun pinnan läpi voi viitata kuumiin lähteisiin kuun pinnan alla sijaitsevassa meressä. Tällaisissa paikoissa voi elää pieniä organismeja, kuten bakteereja ja mikrobeja. Näin arvellaan, koska maapallon meristä löytyy samankaltaisia kuumia lähteitä, kuin vedenalaisia geysirejä, joiden luona on runsaasti elämää ja paljon erilaisia mineraaleja. NASA on jo pitkään epäillyt, että Enceladusin jääpeitteen alta voisi löytyä jotain tämänkaltaista.