Mies osti käytetyn panssarivaunun – polttoainetankista löytyi miljoonien arvosta kultaa!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Panssarivaunuja keräilevä brittimies Nick Mead koki ystävänsä Todd Chamberlainin kanssa todellisen yllätyksen tutkittuaan parivaljakon uusinta hankintaa. Miehet olivat ostaneet venäläisvalmisteisen panssarivaunun 30.000 punnalla, eli 35.000 eurolla. Panssarivaunun sisältä löytyi viisi kultaharkkoa.

Nick Mead keräilee panssarivaunuja ja hänellä on tiluksillaan jo 150 armeijan entistä ajoneuvoa. Uusin hankinta löytyi eBaysta. Panssarivaunu on ollut 90-luvun alussa irakilaisten sotilaiden käytössä Persianlahden sodan aikana. Sotilaat olivat piilottaneet kultaharkot panssarivaunun polttoainetankkiin.

Yksi kultaharkko painaa noin viisi kiloa ja niiden yhteisarvo on noin kaksi miljoonaa puntaa, eli 2,34 miljoonaa euroa. Tanks-a-Lot -nimistä yritystä pyörittävä Nick Mead ilmoitti löydöstään viranomaisille. Poliisit veivät kultaharkot jatkotutkimuksiin ja Meadille ojennettiin löydöstä pelkkä kuitti. Viranomaiset selvittävät todennäköisesti kullan alkuperää. Harkot on sijoitettu lontoolaiseen turvasäilöön, The Sun uutisoi.