Tässä vasta vesiliukumäki! Ihminen seisoo luukun päällä, kunnes se avautuu

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Vesiliukumäkien saralla kehitystä tapahtuu vuosi vuodelta, kun ympäri maailmaa kehitellään uusia entistä hauskempia ja vauhdikkaampia laskuja. Joskus kehityksessa mennään traagisen pitkälle, mutta yksi hyväksi havaituista vesiliukumäistä löytyy Dubaista Wild Wadi -vesipuistosta.

Tuberides.de esittelee myös monille suomalaisille tutun Jumeirah Sceirah -vesiliukumäen, jossa asiakas ohjataan ensin seisomaan eräänlaiseen tuubiin luukun päälle 32 metrin korkeuteen.

Pienen odotuksen jälkeen alkaa lähtölaskenta, jonka jälkeen alla oleva luukku aukeaa ja ihminen putoaa lähes pystysuoraan pudotukseen. Vauhti kiihtyy muutamassa sekunnissa peräti 80 kilometriin tunnissa, ja laskumatka on yhteensä 120 metriä. Luonnollisesti tämä laite ei sovi kaikkein herkimmille vesipedoille eikä tietenkään pienille lapsille. Painoraja on 136 kiloa.