Mystinen kielipoliisi liikkuu öisin – korjaa kylttien kirjoitusvirheitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Öisellä kadulla liikkuva huppupäinen hahmo saattaa vaikuttaa paha-aikeiselta rikolliselta. Todellisuudessa hän on liikkeellä oikeaoppisen kieliopin puolesta. Hän kutsuu itseään kielipoliisiksi.

BBC Radio Bristol esittelee 13 vuotta kotikaupunkinsa kauppojen kylttien tekstejä korjailleen miehen. Hän on erikoistunut ylimääräisten tai väärien heittomerkkien poistamiseen. Mies on kehitellyt itselleen työkalun, jonka avulla kauppojen kylteissä olevat kirjoitusasut muutetaan oikeanlaiseksi.

Bristolin kielipoliisin mukaan hän ei tee mitään väärää tai laitonta. Oikeaoppinen kirjoituasu on sydämenasia, ja hänen mielestään kirjoitusvirheet ovat rikollisempaa toimintaa kuin niiden korjaaminen. Mies peittää ylimääräiset heittomerkit teipillä.

The grammar pedant

We all know a grammar pedant… But this guy takes it to another level!!

Publié par BBC Radio Bristol sur lundi 3 avril 2017