Islannin jalkapallomenestys syynä: Syntyvyys nousi 9 kuukautta myöhemmin!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Islanti teki yllätysnousun viime kesänä pelatuissa jalkapallon EM-kilpailuissa. Pieni kansakunta varasti koko kilpailujen erityishuomion. Jalkapallomenestyksen tarinaa juhlitaan edelleenkin – tosin nyt vastasyntyneiden vauvojen muodossa.

Islanti otti historiallisen voiton jalkapallomaa Englannista viime kesän Euro 2016 -turnauksessa. Nyt, yhdeksän kuukautta myöhemmin, 300.000 asukkaan maassa hoidetaan kerralla enemmän vastasyntyneitä vauvoja kuin pitkään aikaan. Islantilaiset sairaalat raportoivat käyttäneensä synnytyssaleissa ennätysmäärän epiduraalipuudutuksia yhdeksän kuukautta jalkapallokisojen jälkeen.

Islannin huikea taival kisoissa päättyi lopulta tappioon kisojen isäntämaa Ranskasta, mutta joukkue poistui Pariisista kuitenkin voittajana. Ja voittajana se saapui myös kotimaahansa Islantiin, jossa kansan hurmio oli käsinkosketeltavissa. Hurmio jatkui mitä ilmeisimmin myös makuuhuoneen puolella, Independent-lehti raportoi.