Treffisovellus selvitti – Snapchat-filtterin käyttäminen ei kannata

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Treffailusovellusten yleistyttyä uusiin ihmisiin tutustumisesta on tullut hieman pinnallisempaa ja hyvin ulkonäkökeskeistä. Uuden tuttavuuden kanssa avataan keskusteluyhteys useimmissa sovelluksissa vasta sen jälkeen kun henkilö on hyväksytty profiilikuvan eli henkilön ulkonäön perusteella.

Parisuhdesovellus Hinge teki tutkimuksen siitä millaiset kuvat toimivat sovelluksissa parhaiten ja mitkä huonoiten. Sovelluksen tietokannasta tehdyn tutkimuksen perusteella huomattiin, että kaikkein eniten tykkäyksiä ihmiset saivat kuvilla, jossa henkilöt olivat harrastamassa jotakin urheilulajia.

Toiseksi ja kolmanneksi eniten tykkäyksiä takasivat kuvat, joissa henkilö nauttii illasta ulkona ja hymyilee. Aurinkolasit kuvassa saattavat vaikuttaa hyvältä idealta, mutta todellisuudessa henkilöt saivat aurinkolasit päässään 41 prosenttia vähemmän tykkäyksiä. Yli 90 prosenttia normaalia kuvaa vähemmän tykkäyksiä saivat myös kuvat, joissa henkilö poseerasi vastakkaista sukupuolta olevan henkilön kanssa tai oli käyttänyt Snapchat-filtteriä.