Etsitkö uutta työpaikkaa? Moni tekee tämän yksinkertaisen virheen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uutta työpaikkaa etsivät ihmiset voivat löytää paljon vinkkejä ja esimerkkejä verkosta siihen miten ansioluettelo kannattaa tehdä ja miten avoin hakemus tulee kirjoittaa. Asiantuntijoiden mukaan työnhakijat tekevät siitä huolimatta toistamiseen saman virheen lähes poikkeuksetta.

Rekrytoinnin ammattilaiset ovat kertoneet Daily Mail -lehden mukaan, että lähes jokainen työnhakija sortuu siihen virheeseen, että kirjoittaa liikaa itsestään, omista tavoitteistaan ja siitä mitä työpaikalta haluaa. Mikäli henkilö kutsutaan haastatteluun, hän saattaa vielä kasvotustenkin uuden mahdollisen työnantajan kanssa toistaa tämän saman virheen.

On melko tavanomaista työnhakijoilta puhua haastattelussa heidän omista tavoitteistaan ja siitä miksi he kyseisen työn haluavat. Rekrytoinnin ammattilaiset kertovat, että tämä ei kuitenkaan useammissa tapauksissa kanna hedelmää. Työnhakijan tulisi keskittyä enemmän siihen mitä työpaikka haluaa ja tarvitsee.

Asiantuntijoiden mukaan sekä hakemuksessa että haastattelussa kannattaa selkeästi tuoda ilmi se mitä työntekijällä olisi yritykselle annettavana. Työnhakijoiden kannattaa vakuuttaa työnantaja siitä, että he tuovat yritykselle työntekijänä todellista arvoa. Tämän vuoksi työnhakijalta on erityisen tärkeää tutkia ennakkoon yrityksen toimintaa ja miettiä millaista uutta osaamista hän voisi yritykseen omalla osaamisellaan tuoda.