Uusi muurahaislaji nimettiin Radioheadin mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijoilla on toisinaan tapana nimetä vasta löydettyjä eliölajeja fanittamiensa ihmisten mukaan. Nyt uusi muurahaislaji on nimetty Radiohead-yhtyeen kunniaksi.

Smithsonian-instituutin muurahaislaboratorion tutkijat Ana Jesovnik ja Ted R. Schultz löysivät tänä vuonna Venezuelasta uuden muurahaislajin. Se sai nimekseen Sericomyrmex radioheadi suositun brittiyhtyeen mukaan.

Kaksikon mukaan he halusivat paitsi kunniottaa nimellä yhtyeen musiikkia, myös tiedostaa Radioheadin jäsenten tekemän työn ympäristönsuojelun puolesta. Esimerkiksi yhtyeen nokkamies Thom Yorke on puhunut julkisuudessa runsaasti ilmastonmuutoksen vastaisen työn puolesta.

Eurekalert -sivustolla julkaistun tiedotteen mukaan Sericomyrmex radioheadi lukeutuu muurahaislajeihin, jotka ovat oppineet viljelemään itse sieniä ravinnokseen. Lajin edustajat ovat valkoisen, kristallimaisen kerroksen peittämiä. Sen on epäilty suojaavan hyönteisiä ja niiden viljelyksiä loisilta.