Älä anna kärpäsen laskeutua ruokaasi – tätä se todella tarkoittaa

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kesällä ihmiset nauttivat usein ruokaa ulkona. Terasseilla ruokaansa syövien riesaksi saapuu yleensä kärpäsiä, jotka laskeutuvat toisinaan aterian päälle. Kärpäset kuuluvat kesään, minkä vuoksi kaikki eivät aina jaksa niitä huitoa muualle niin hanakasti, mutta tutkijan mukaan kärpäsiä kannattaisi kuitenkin välttää aina silloin kun syö.

Oman ruoan päälle laskeutuva kärpänen on monille tuttu näky. Nyt tutkijat ovat kertoneet Daily Mail -lehden mukaan, että kärpäset kantavat jaloissaan noin 200 erilaista bakteeria, jotka ovat ihmisille haitallisia. Bakteerit siirtyvät ihmisten ruokaan välittömästi kärpäsen laskeuduttua aterian päälle.

Bakteerien lisäksi kärpäset levittävät jaloissaan ruoan kautta ihmisille monia vakavia sairauksia kuten koleraa, punatautia ja lavantautia, minkä vuoksi kärpäsen koskettamaa ruokaa ei tulisi enää syödä. Monet hyönteiset tyhjentävät suolensa ruokaan tehdäkseen uudelle ruoalle lisää tilaa ennen syömistä. Kärpästen kohdalla tämä tyhjentäminen tapahtuu oksentamalla välittömästi ruoan päälle kun ne ovat laskeutuneet siihen.