Naisen aktiivisuusranneke räjähti – sai toisen asteen palovammat

Digi Lifestyle Ohhoh! · Tim Isokivi

Kuten räjähtelevät älypuhelimet, hoverboardit ja sähkötupakat ovat osoittaneet, litiumakuilla varustetuissa laitteissa saattaa piillä vaara. Nyt eräs yhdysvaltalaisnainen on kärsinyt palovammoista hänen aktiivisuusrannekkeensa räjähdettyä.

Wisconsissa asuva Dina Mitchell osti Fitbit Flex 2 -rannekkeen kaksi viikkoa sitten. Ranneke syttyi yllättäen tuleen naisen lukiessa kirjaa. Onnettomuus aiheutti Mitchellille toisen asteen palovammoja.

Nainen kertoo repineensä rannekkeen nopeasti irti kädestään. Lääkärin täytyi poistaa hänen nahastaan sulaneen muovin ja kumin jäänteitä. ABC News -uutissivuston mukaan Fitbitin edustajat ovat kertoneet yhtiön tutkivan parhaillaan tapausta.

PÄIVITYS: Fitbit on sittemmin julkaissut asiasta tiedotteen, jonka mukaan se oli tutkinut räjähtäneen aktiivisuusrannekkeen. Tuotteesta ei yhtiön mukaan löytynyt virhettä, vaan räjähdys oli aiheutunut laitteeseen kohdistuneesta ulkoisesta voimasta.