Taiwan on maailman ystävällisin maa – Suomen sijoitus ei mairittele

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset saattavat vaikuttaa ulkomaalaisten silmissä vaitonaisilta ja ujoilta. Todellisuudessa kansakuntamme lämpenee hieman hitaasti, mutta mikäli suomalaisesta saa itselleen ystävän, kestää yhteys parhaimmillaan koko loppuelämän ajan.

InterNations on toteuttanut kyselyn, jossa on lueteltu maailman ystävällisimmät maat ulkomaalaisten silmin katsottuna. Kyselyyn vastasi 14.000 ihmistä 67 eri maasta. Ystävällisimmät ihmiset löytyvät Taiwanista. Toiseksi sijoittui Malta ja kolmanneksi Ecuador. Meksiko ja Uusi-Seelanti sijoittuivat viiden ystävällisimmän maan joukkoon. Vähiten ystävällisiä ollaan Saudi-Arabiassa, Brasiliassa, Nigeriassa ja Kreikassa. Huonoiten pärjäsi Kuwait edustaessaan viimeistä, eli 67. sijaa.

Suomi sijoittui vasta sijalle 32., mutta paransi sijoitustaan merkittävästi vuoteen 2015 verrattuna, jolloin maamme oli vasta 51. Siinä mielessä Suomen sijoitus on mainio, sillä Ruotsi oli vasta 42., Norja 43. ja Tanska 50. Suomen etuna on hyvä elämänlaatu ja terveydenhoidon taso muihin maihin verrattuna.InterNations