Robotti ampuu kahdella käsiaseella samanaikaisesti – venäläinen Terminator?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

FEDOR on venäläinen robotti, joka on tarkoitus lähettää vuonna 2021 avustamaan astronautteja Kansainväliselle avaruusasemalle. Tuoreella videolla kahdella jalalla liikkuva robotti nähdään opettelemassa sen sijaan käsiaseilla ampumista.

Verkossa jaetussa materiaalissa FEDOR, Firnal Experimental Demonstration Object Research, ampuu kahta pistoolia samanaikaisesti. Robotin osumatarkkuus on omaa luokkaansa, minkä ansiosta sitä on kutsuttu sosiaalisessa mediassa jo venäläiseksi Terminatoriksi.

Videon tarkoituksena ei kuitenkaan ole esittää FEDORia tuhoa kylvävänä tappajarobottina. Mashable-sivuston mukaan Venäjän varapääministeri Dmitri Rogozin on kertonut videon olevan osoitus robotin taidoista ja algoritmien käytöstä sen toteuttaessa haastaviakin työtehtäviä.